Golfbanan

Elisefarm - En av Sveriges bästa golfbanor!

Elisefarm är en privat golfanläggning, byggd i en terräng med en fantastisk utsikt över Ringsjön. Hålen slingrar sig fram längs stengärdsgårdar i ett småkuperat landskap och med inslag av strategiska vattenhinder. Greenerna är byggda enligt USGA:s normer och sådda med den traditionella engelska grässorter rödsvingel, vilket gör dem spelbara nästan hela året om. 

Golfbanan är designad av Martin Hawtree, England och invigdes 2005 av Henrik Stenson och Louise Stahle. Hawtree är golfbanedesigner i tredje generationen och har erfarenhet av såväl nybyggnationer, som varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale, och Royal Melbourne. Hawtree har även designat Vallda GK i Kungsbacka och Simons Golf Club i Helsingör, Danmark. Sedan en tid tillbaka är Hawtree anlitad av Donald Trump i ett projekt i Aberdeen, Skottland för att bygga "världens bästa golfbana". 

Martin Hawtree har tagit stor hänsyn till existerande omgivning och banlayouten präglas av hans signifikativa bunkrar och greenområden. Designen har också klassiska förtecken av en brittisk golfbana - djupt rotad i spelets historia.  Banan är utmanande och ger alla spelare, oavsett spelstyrka, en rolig och minnesvärd golf- och naturupplevelse. Banan har par 72 och mäter 6011 meter från gul tee. Från vit respektive blå tee håller den mästerskapsklass.

Vi har 10 minuter mellan bollarna för att slippa stressen och samtidigt uppnå snabbare golfrundor genom att undvika onödiga väntetider. Glöm bort det där med att byta om i bilen och kasta sig ut på första tee med andan i halsen, njut istället av en god lunch och träna lite före rundan om du känner för det. Både medlemmar och gäster kan boka tid på internet www.golf.se och i receptionen på tel. 0413 - 330 70. 

Här kan du läsa en recension från ett norskt golfforum, klicka här.

Välkommen!