Restaurang

Restaurangen på Elisefarm utökar!

Nu har vi flyttat upp vår restaurang i nya och fräscha lokaler på gården!

Mattias Bengtsson är köksmästare på Elisefarm sedan november 2016. Hans matfilosofi är modern ”Mormors-mat” och bygger på smaker som man känner igen och minns. Basen är hemlagad mat från grunden med stor respekt för råvaran och moderna tillverkningsmetoder. Lokala råvaror och en utvecklad tanke om ”Jord till bord” där man tar tillvara naturens eget skafferi med örter, svamp och allehanda tillbehör genom traditionella lagringsmetoder.

Mattias började arbeta redan efter 9:e klass på Bar nr 5 i Lund, eftersom han var trött på skolan. Strax därefter började Mattias en 2-årig kockutbildning med ett påbyggnadsår på Värnhemsskolan i Malmö.  Som nyutbildad kock började Mattias sin resa över sundet och under perioden 1999-2012 fick han förmånen att arbeta på många av Michelinkrogarna i Köpenhamn.

Efter att ha bildat familj så valde Mattias att flytta sitt yrkesmässiga liv till Sverige för att få mer tid för familjen. Han började som köksmästare på hotell Kramer i Malmö men avsaknaden av den gastronomi han fått uppleva i Köpenhamn blev för stor, så han valde att starta egen restaurang 2012 ”M på väster”. Fyra månader senare så hade hans nystartade restaurang fått utmärkelsen årets restaurang och årets lunchrestaurang av Sydsvenskan och Malmö stad. Ett år senare fanns ”M på väster” omnämnd i den första nordiska Guide Michelin.

Mattias fick 2014 ”an offer you can´t refuse” han fick uppdraget att som en av köksmästarna starta upp Malmö Live och han valde då att sälja sin egen restaurang. Kort därefter fick han ansvaret att som köksmästare starta upp restaurangen på Quality View Hotel i Hyllie, vilket passade bra då hans bostad ligger i nära anslutning.

Det fanns hela tiden en längtan till att komma tillbaka till en kreativ och gastronomisk miljö och sommaren 2016 korsades Mattias och Elisefarms vägar och sedan november 2015 är Mattias anställd som köksmästare på Elisefarm. 

På Elisefarm finns mycket vilt såsom änder och fasaner och här odlas sparris, råvaror som naturligtvis finns på menyn under säsong. Genom att följa säsongens variationer och sylta och salta kan vi använda naturens skafferi under hela året. Bli inte förvånad om du hittar våra kockar i färd med att plocka örter och svampar i området runt Elisefarm.

Mattias är mån om att sätta gästen i fokus och att alltid ge något utöver det man räknat med eftersom ” gästen är ju här till fest”!

Målet är att bli ”Best in Class” och att sätta Elisefarm på den gastronomiska kartan! 

Vem vet kanske Guide Michelin hittar ut till Mitt Skåne!

Varmt välkomna!

Familjen Ingesson Linné